perjantai 18. tammikuuta 2013

Poistuneiden muumimukien tilalle uudet / New Moomin mugs to replace the old ones

Kesällä 2012 tuli Arabian sivuille päivitykset poistuvien tuotteiden listaan. Muumeista siellä oli vain figuurit. Sitten meidän muumifanien keskuudessa alkoi huhut liikkumaan, että jostain myymälästä olisi kerrottu, että myös Muumipeikko jäällä ja Niiskuneiti -mukit ja -kulhot tulisivat vuodenvaihteessa poistumaan.

Voin olla melko varma, että tällöin alkusyksystä taas Arabian asiakaspalvelu täyttyi kyselyistä onko tämä totta vai ei, vaikka valikoimamuutoslistassa mitään ei ollut. No, pian siellä listassa myös nuo mukit ja kulhot oli päivitettynä poistuvaksi ja lisäksi teksti että uutuuksia tulossa valikoimaan. Voi Arabian asiakaspalvelun työntekijäraukkoja! Hermoja varmasti koetellaan jos ei itse muumifani satu olemaan! Hih.

Olisi muuten hauskaa jos Arabia palkkaisi muumispesialistin asiakaspalveluunsa joka aina katkaisisi siivet muumihuhuilta vaikka jo Facebookissa ja muualla netissä jossa se hysteria aina sitten leviää! (Täällä voisi olla innokas muumeilija Arabialle töihin!)

Muumipeikko jäällä on tullut myyntiin 1999 ja Niiskuneiti 2001. Aiemmin kun on ns. tavismukit poistunut tuotannosta, tilalle on tullut vastaavien hahmojen uudet versiot. Näitä uusia peikkoa ja neitiä kesästä asti on nyt siis ehditty jo odottelemaan. Tammikuun alussa norjalainen keittiötarvikeliike julkaisi kataloginsa josta todellinen muumifani oli bongannut kuvat uutuuksista. Kuvat eivät kovin hyvälaatuisia olleet, mutta kuitenkin sellaisia, että kymmenet, ellei jopa sadat muumifanit eri keskustelupalstoilla niistä mielipiteensä pystyivät sanomaan.

Monet kommentoivat hahmoja ja värityksiä liian lapselliseksi tai liian samankaltaisiksi kuin japanilaisten Yamaka-mukien kuvitukset. Osa tietysti taas tykkäsi aivan valtavasti näistä uutuuksista. Ja aivan varmasti suurin osa niistäkin keräilijöistä, jotka uusista mukeista eivät nyt erityisemmin tykkää, ostavat aikanaan nämäkin omaan kokoelmaansa.

No mutta, tadaa! Tässä ne nyt ovat! Kuvat uusista muumimukeista ovat ARTBOXin facebook-sivuilta.


Kuvassa Niiskuneiti-muki näyttää isommalta, mutta ainakin niiden nettikauppojen sivuilla joissa mukeja jo ilman kuvia mainostetaan, kokona lukee perinteinen 0,3 l.

Mitäs pidätte turkoosista ja vaaleanpunaisesta värimaailmasta? Minä tykkään Niiskuneidistä aivan valtavasti! Ainakin tuossa kuvassa näyttää ihanan heleältä tuo väri!

Viikosta 16 alkaa kesämukin lanseeraus, Niiskuneiti ja runoilija. Ja tadaa, tässä sekin on! ARTBOXin facebookista tämäkin kuva! IHANA!


Nyt herääkin sitten kysymys, että mikä ihme on tuossa (fb:stä löytyvässä) alkuperäisessä Muumipeikko+Niiskuneiti -kuvassa alakulmassa?? Matalaksi lautaseksi liian epäsymmetrinen reuna, ja syväksi kulhoksikaan tuota en mielessäni millään saa. Jännittävää!


Koska minulle muuten tämä runoilija ei ollut tuttu entuudestaan, niin luinkin sitten joulupukilta saamastani Muumiopaasta näistä runoilijoista! 


Laitoin muuten nämä kaikki kuvat jo aiemmin blogini Facebook-sivulle. Tykkääthän siis jo sivustani? Sieltä saatat löytää muutakin tietoa mitä tänne blogiin asti ei päädy tai vaihtoehtoisesti blogiin päätyviä juttuja jo aiemmin!

ps. Täältä löydät kaikki muumiaiheiset kirjoitukseni josta löytyy mm. muita muumiuutuuksia tälle vuodelle (esim uudet Iittalan Kartio-lasit muumikuvilla. Aika ihania ja mielestäni myös ihana idea, että on yksittäismyynnissä niin voi ostaa juuri mieluisimmat!).

EDIT 18.1.2013: Kuvat piilotettu
EDIT 5.3.2013: Niiskuneiti ja Muumipeikko mukien kuva lisätty, tarkemmat kuvat täältä.
EDIT 15.3.2013: Niiskuneiti ja Runoilija -mukin kuva palautettu
--

In the summer the rumours came out that Arabia´s Moomintroll on ice and Snorkmaiden mugs and bowls are not manufactured after 31.12.2012. Arabia confirmed this and told that there are going to be new versions to replace these old ones. Moomintroll is from 1999 and Snorkmaiden from 2001 so I think it is time to update the look of these main characters´s mugs.

So here they are after a long time wait! We also got to see the picture of the next summer mug, Snorkamaiden and Poet. I think that it is lovely! (Pictures are from the Facebook of ARTBOX)

Now we are wondering what product is it in the small picture? I think it is not a plate because of the asymmetric side and I can´t imagine that it would be a bowl either? What do you think?

In the last picture there are an introduction of the Poets from my Moomin book. (Sorry it is in Finnish!)

Btw here are all my posts about Moomins and for example about the new products. Enjoy!

EDIT 18.1.2013: Photos removed
EDIT 5.3.2013: Photo of Snorkmaiden and Moomintroll mugs added, better pics here
EDIT 15.3.2013: Photo of Snorkamiden and the poet -mug added again

6 kommenttia:

  1. Oi, en malta odottaa! Kiva kun nuo kesämukit on nykyään "normaaleja" eikä raidallisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkäsin kyllä raidallisistakin! :) Odottavan aika on pitkä! AINA!

      Poista
  2. Voi ei mitä hapuilua muumiastioista on tullutkaan! Alamäki alkoi Juhlahetki-sarjasta, jatkuen uusiin 2-korvaisiin lastenastioihin, minkähän ikäiselle astiasto on tarkoitettu?..Mitähän mielessä liikkuu. Ja miksi ihmeessä noita kannun muotoa piti mennä muuttamaan? Alkuperäinen kannun muoto takaisin, kiitos. Uudet tulevat muumimukit ovat lapsellisia. Missä on tarina? Riittääkö nykyään pelkkä kuva? Ehdotan seuraavaa: Arabia julkaiskoon muumimukikilpailun, johon kaikki halukkaat saavat osallistua! Eiköhän jotain järkevää synny? Nim. Uneton Raumalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos viestistäsi!

      Minäkin jollain tapaa olin pettynyt Juhlahetkeen. Aluksi siihen tykästyin, mutta mitään siitä sarjasta en olekaan ostanut. Kannua en oikein tarvitse ja sille ei ole tilaa. Keksipurkki olisi IHANA mutta se on niin pirullisen iso! Ei sillekään ole tilaa, en halua että 24/7 muumia on esillä. Mukitkin meillä kaikki kaapissa piilossa, tuntuu sitten kivemmalta aina arkisin käyttää mukeja kun ei ole "kyllästynyt" niitä katsomaan. :)

      Uusista mukeista tykkään, JOS ne ovat eriväriset kuin Sosuli ja Mymmelin äiti. Kuviin minulla ei ole mitään vastustusta, mutta toivon, että taustavärit eivät toista jo ilmestyneitä. Niiskuneiti kyllä heleämmältä näyttää kun Sosuli, mutta joku livenä nähnyt sanoi että olisi sama. Plääh.

      Jännityksellä jäämme odottamaan korvataanko Seikkailu-sarja jollain, ja samoin Hemuli ja Vilijonkka.

      Poista
  3. hei, säkun olet kunnostautunut näiden "muumikollaasien" kans ja sulla selvästi on taitoa kaivaa tietoa esille, niin sellainen finlaysonin muumipyyhekollaasi olis tarpeen! haluaisin nimittäin tietää että mitkä kylpy- ja pikkupyyhkeet kokoelmista vielä uupuu, mutta finlayson ei ole muumihulluttelijoille sellaista keräilijän opasta tehnyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos viestistäsi!

      Valitettavasti itse en keräile enkä seuraa niin tarkasti Finlaysonin pyyhetarjontaa. Finlaysonin lakanakollaasia minulta on jo aiemmin pyydetty ja olen pyytänyt Finlaysonilta apua tähän asiaan, mutta en ole saanut mitään vastausta sieltä.

      Valtettavasti itse en siis osaa auttaa, ellei joku viisaampi minua auta materiaalien ja faktojen kanssa. :)

      Poista