lauantai 29. joulukuuta 2012

Joulun terveiset / Christmas greetings

MOI pitkästä aikaa! Joulu on nyt ohi (huh) ja kyllä nyt kelpaakin jo siirtyä sitten uudelle vuodelle! Joulun vietin Levillä ja kylmähän siellä oli. -25 °C esti laskettelurinteeseen menon, mutta onneksi Tapaninpäivänä sää hiukan lauhtui joten Vitalista vaan naamaan ja mäkeen! Kivaahan se taas pitkästä aikaa oli!

Mitään hienoja maisemakuvia lapista minulla ei valitettavasti ole kun kameraa en jaksanut mukaan raahata suksien, monojen ja kypärän lisäksi. Alla kuvassa näkyy kuitenkin hiukan joululahjoja joita minä/me saimme tänä jouluna. Poikkeuksellisen kirjapainotteista oli minun lahjani tänä jouluna vaikka en mikään lukutoikka erityisesti ole koskaan ollutkaan.


Hurraa Helsinki! on upea lasten (ja aikuisten!!) kirja jossa löytyy ihania designtuttavuuksia! Kirjasta ei taida puuttua yhtään suomalaista design klassikkoa! Tällaista (kuva)kirjaa minäkin jaksan lukea! Taru sormusten herrasta tai Hobitit ei ikinä ole lukeutunut suosikkeihin missään muodossa, mutta koska Tove Jansson on kuvittanut Hobitti kirjan (ja se on suomeksi) ja Hobiteilla on erityinen merkitys elämässäni juuri nyt, oli se jopa ihan toivelistallani tänä jouluna! Lentokoneessa vähän aloitin jo lukemaan! Hyvä minä ja odottakaa vaan pikku-Hobittini!


Muumiopas oli yllärilahja poikaystävältäni, vielä en ole ehtinyt lukemaan mitkä Muumilaakson hahmot perheessämme asustaakaan. Vaikkakin Nuuskamuikkunen on selvä, mutta entäs minä? Keräilijä Hemuli? Vai Herra Virkkunen, kuten Facebookin Muumitesti kertoi? Mikäs hahmo sinä olet? 


New Yorkin (+Bostonin) matka on tiedossa huikealla tyttöporukalla keväällä ja sainkin matkakumppanilta lahjaksi jo taskukokoisen matkaoppaan. Vaikkakin uhkasin kyllä Frendien Joeymaisesti kävellä myös iso kartta kädessä kunnon turistina... Matkaseurueestamme kaikki olemme jo useasti käyneet New Yorkissa yksin ja yhdessä, mutta silti odotamme reissuamme valtavasti! Ja matkaoppaasta on varmasti aiemmista reissustamme huolimatta hyötyä.


Erityismaininnan lahjoistani/lahjoistamme ansaitsisi kaikki, miten se joulupukki osasikaan tuoda niin mahtavia ja osuvia lahjoja? Vanha lääkepullo apteekkarin lapsenlapselta, muumikonvehteja ja kahvikone iskältä, paaaaljon designia monessa eri muodossa äidiltä ja ihana Vain Elämää cd poikaystävältä (joka uhrautuu kanssani sitä kotona tauotta myös kuuntelemaan). Lisäksi kaunistakin kauniimpi muistikirja (mihin sen raaskiikaan käyttää?), vintageluistin -koriste, luisteluaiheinen pieni peltipurkki, Kaunisteen talvinen keittiöpyyhe ja lisää pöllö keittiöpyyhkeitä ja eväsboxi.


Alla olevan Naavasta ostetun bambuisen Leija-korun löysin jostain seuraamastani blogista (joka ei nyt heti muistu mieleeni) ja toivoinkin sitä heti joulupukilta. Ihan mahtava idea mielestäni! Toinen saamani koru oli Kalevala Korun Kosmos. Täysin eri tyylinen, mutta ihana sekin!
Kuva / Photo
Kuullaan pian lisää! Töihintöihin palaan vasta keskiviikkona, joten yritän nyt lomailun lomassa kirjoitella hiukan tiiviimmin! 

--

Christmas is over and I´m finally back home! I spent my Christmas in Lapland, in Levi ski resort. It was -25 °C so it was way too cold for downhill skiing. Luckily the weather calmed down a little so I was able to go downhill at least one day! 

Unfortunately I didn´t take my camera with me to Lapland so you just have to be satisfied with my Christmas present pictures instead. As you can see I got quite many books and I´m not even a person who reads a lot. Hobbits (illustrated by Tove Jansson) and Muumiopas (Moomin guide) were presents from my boyfriend and Hurray Helsinki from my godmother. Hurray Helsinki is so cool book for children but from my point a view also for adults! From the book you can find all the most important Finnish design products you can even imagine! This I really can recommend for you all (and it is also available in English as it´s part of the World Design Capital Helsinki year). 

From the picture you can see other presents we got. I love them all! One favourite is necklace from webstore Naava. I love this girl with kite. Lovely! 

I promise to write you more now when I´m on a vacation. See you soon!


2 kommenttia:

  1. Aika kivoja lahjoja olet saanut!!! Mikä ihana hobitti-kirja. Oon sen lukenut joskus mutta haluaisimpas lukea uudestaan tuommoisena versiona. :) Mukavaa ja tunnelmallista loppuvuotta ja lomaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kirjaa! Kiva kuvitus (jos tykkää Tovesta!:))! Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

      Poista