maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kööpenhamina / Copenhagen

Oih ja voih ja ihastus! Vietin pitkän viikonlopun hullunhauskojen ystävieni kanssa Kööpenhaminassa. Olin siellä nyt toista kertaa ja täytyy myöntää, että näin kesällä kaupungista sai paljon paremman kuvan kuin marraskuussa.

Paras designkauppa oli ehdottomasti uusi tuttavuus Kaiku, Kompagnistræde 8:ssa. Ihan sattumalta tähän löydettiin, en muista edes lukeneeni tästä mistään lehdestä tai muusta aiemmin. Matkaan tarttui Design Letters -kirjaimia, tietysti A ja M.Toinen suosikkimme pikkusisustuskaupoista oli Akimbo Hyskenstræde 3:ssa. Ihana pieni sekakauppa täynnä ihanuuksia! Itse ostin nämä alla olevat lahjapaperit alesta (vaikka niitä varmasti Suomestakin saisi) ja vahingossa taas masking teippiä (mutta vain yhden). Kaupasta löytyi kaikkea uutta (esim Muumeja ja Barbapapoja), mutta paljon myös vanhanaikaisia uudistuotantotuotteita. Kaikki löysimme siis jotain pientä kivaa kotiinviemisiksi!

Muutoin pitkälti shoppailimme vaate- ja kenkäkaupoissa. Illums Bolighusissa oli myös ale, mutta sieltä ei mitään tullut ostettua. Hayn kauppaan emme edes menneet, olisi tullut ainakin minulle kalliiksi... 

Perinteiset turistikohteet, Nyhavn, Pieni Merenneito ja Tivoli tuli jälleen nähtyä. Kivoja olivat edelleen. Jos joku oli kivempi marraskuussa, niin Tivoli kaikkieni joulukojuineen! 

Nyhavnilla oli tällä kertaa hiukan enemmän väkeä kuin viimeksi! Huh. Auringonpaisteessa oli oikein mukava silti nauttia lounasta ja katsella ohikulkevia turisteja. (Meitähän luultiin useampaan otteeseen paikallisiksi, josta olimme hyvin ylpeitä!)
Kesälomamme jatkuu A:n kanssa huomenna Kustavissa kiipeillen ja mökkeillen ja perjantaina suuntaan  äidin, A:n äidin ja tädin kanssa Fiskarsin ja Billnäsin antiikkimarkkinoille. Tällä kertaa emme ota miehiä mukaan valittamaan.. Heh. Naisten matka! Jihuu!

--

I spent a long weekend in Copenhagen with my hilarious friends! (For me new) design stores to mention was Kaiku at Kompagnistræde 8 and Akimbo at Hyskenstræde 3. I bought Design Letters from Kaiku and those wrapping papers from Akimbo. Akimbo was wonderful store full of new stuff and also a lot old-fashioned.


I´m continuing my vacation by climbing and spending time at cottage. Have a great week everyone! 2 kommenttia:

  1. Oi, ihania puotilöytöjä! Kiitos vinkeistä. Laitoin talteen. =) Kiva kun kävit blogissani vinkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Jee kiva, uskoisin että tykkäät ainakin Akimbosta? Hih. Kerro sitten löytyikö jotain kivaa! Ihanaa matkaa!

      Poista