keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Karhulan ja Riihimäen keittiötölkkejä / Old glass jars

Hups. Eilen ja tänään tuli vähän osteltua keittiötölkkejä! Ensimmäisessä kuvassa oleva ehjä Karhulan kahden litran tölkki maksoi Heinolassa antiikkiliikkeessä vain 4 euroa, alempi ruusumaljakkona toimiva litran Karhula maksoi puolestaan tänään Porvoossa 12 euroa. Ensimmäisen ostamatta jättämistä en miettinyt hetkeäkään, 12 euron tölkkiä sen sijaan hetken (ehkä noin puoli minuuttia) harkitsin. Harvemmin vain hyväkuntoisiin maljakkomaisiin litran tölkkeihin törmää, niin saatinpas sitten uusi kukkamaljakko eilisille nimppariruusuilleni!Tässä alla nyt sitten vielä meidän kaikki muut lasitölkkimme... Onhan noita kertynyt kyllä jo! Tuo tyhjä tuolla takarivissä on myös eilen Heinolasta ostettu, maksoi 6 euroa ilman kantta. Sekin oli hintansa ja kuntonsa vuoksi pakko ostaa! Kansikin oli kotona valmiina odottamassa sopivaa purkkia! Nyt vain purkille miettimään sisältöä!

Noita kansia on kyllä vaikea löytää! Vielä uupuu yhteensä viisi kantta, sekä Karhulaa, että Riihimäkeä. Tuon pienemmän Karhulan kannen löysin sattumalta eurolla Fiskarsin antiikkimarkkinoilta, voi kun löytäisin yhtä edullisesti vielä loputkin puuttuvat!

Kuva ja kuvauspaikka ei ehkä se paras mahdollinen,
mutta meillä sisällä oleva harmaa muovimatto ei myöskään ehkä se houkuttelevin...

Onko sinulla näitä purkkeja? Mitä säilytät niissä?

Ja hei jos teiltä lukijoilta löytyy ylimääräisiä kansia niin täällä on halukas ostaja!

--

Yesterday and today I have been shopping mostly old glass jars! Two of them were cheap and the smallest one (in the second picture) is perfect to be used like flower vase.

Love them!


8 kommenttia:

 1. Oih, mun heikkous!
  Itselläni löytyy kyseisiä purkkuja jokunen. Yhdessä on tuikkuja (10L), toisessa käytettyjä rumpukapuloita "maljakkomaisesti" (5L) ja viimoisessa esillä olevassa on pelikortteja ja pieniä pelejä mitä sinne nyt mahtui (3L).
  2kpl 5L ja 1kpl litran vetosia odottelee kaapissa paikkaa minne ne voisi asetella.^_^

  Pakko sanoa, että mahtava blogi!!:)
  Susu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu! Lämmittää mieltä! Ja kiitos vinkeistä! Noita tuikkuja olen tainnutkin nähdä jollain muullakin näissä tölkeissä olevan! Ehkä talvella voisikin laittaa kun enemmän tulee tuikkuja poltettua! Jee!

   Poista
 2. Mulla on noita myös muutama; isoissa säilytän matkoilta haalittuja simpukoita, kiviä sun muuta pientä krääsää, eli ovat ihan koristekäytössä. Pieneen Ilves-tölkkiin laitan joulun ajaksi valot, se valaisee nätisti meidän pientä hyllykköä. Kaikki tölkit on mummolasta, en ole raaskinut niitä (nimenomaan kovien hintojen takia) kirppareilta ostaa, eikä tällä hetkellä toisaalta olisi oikein tilaakaan...

  Ruokatarvikkeille löytyykin sitten kaikenlaista muuta purkkia ja tölkkiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo olen kyllä onnellinen, että tuolta Heinolasta sattumalta löysin (mielestäni) edullisesti nuo isommat purkit! Tän päivän ostos vähän kirpaisi eilisiin verrattuna, mutta päätin ostaa, ois jäänyt kuitenkin harmittamaan!

   Ja kiitti sulle myös vinkeistä! Nuo jouluvalotkin voisi olla kivat talvella! Noita kiviä ja simpukoita minullekin kertynyt vähäsen! Mihinkäs muuallekaan ne voisi laittaa kun tökkeihin! :D

   Poista
 3. Multa löytyisi 2 ylimääräistä Riihimäen ilves kantta. Laita sähköpostia jos tarve on vielä ajankohtainen :)
  aino.kalminen@dnainternet.net

  VastaaPoista
 4. Minulta löytyy 8 litran purkki, riihimäki ja apila logolla, karhu kannella. Haluaako joku ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Onko sulla edelleen mainitsemasi purkit? Olisin kiinnostunut karhusta kannella.

   Poista