lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kansainvälinen kahvikuppimuseo / International Coffee Cup museum

Kotona jälleen! Posion mökkireissuun mahtui tietysti Pentikin tehtaanmyymälä. Mitään ei ihme kyllä tarttunut tällä kertaa mukaan. Lähes kaikki Vanilja-astiastomme osat on ostettu hyvinhyvin halvalla Posiolta, joten kun ei oikeasti halvalla mitään nyt saanut niin jätin suosiolla ostamatta kun emme tietysti mitään edes tarvitse...

Tiesittekös, että Pentikin tehtaanmyymälän viereisessä rakennuksessa on kansainvälinen kahvikuppimuseo?
Kahvikuppimuseossa on jopa 2000 erilaista kahvikuppia yli 80 eri maasta. Vautsi vau, sieltä löytyy siis myös Arabian kuppeja, kuin myös paljon ulkomaista tuotantoa. Kävin museossa jo viime kesänä ajan kanssa, ja nyt vain lempparihyllyni kuvaamassa.


Pahoittelut lasien heijastuksista. Kuitenkin kuvassa keskellä näkyy hyvin Arabian vanhat pilkulliset POP-kahvikupit. Itseltäni löytyy noita keltaisia pari, niitä olisi myös Rovaniemen Varastotien kirppiksellä ollut nyt myynnissä. En missään ole nähnyt myynnissä turkoosia, punertavaa tai sinistä POPia! Voi kun sellaisia kutakin kahdet vielä löytäisi edullisesti jostain!


Tästä alemmasta kuvasta löytyy myös pari vanhaa tuttavuutta, keltaisia "Rinkeli" -kuppeja löytyy hyllystämme myös kaksinkappalein. Muitakin värejä olisi kiva löytää! Sopii hyvin POPpien kanssa yhteen kun on saman malliset kupit. Kuvassa oikealla alakulmassa olevia tasseja meiltä löytyy muistaakseni jopa kahdeksan! Ostin joku aika sitten kun halvalla sain... Hups.


Kahvikuppimuseon vierestä löytyy sitten itse Pentikin kotimuseo. Sielläkin valloittavia Pentikin ensimmäisiä tuotteita esillä! Mökiltä meiltä jotain näitä vanhuksia löytyykin!
Pentik-mäellä on myös Muistoja maalta -näyttely, ihania vanhoja esineitä täynnä sekin! Esillä on muun muassa tuhansia suomalaisia talonpoikaisesineitä 1800-luvun ja toisen maailmansodan väliseltä ajalta. Museo on kokonaisuus, josta löytyy esimerkiksi aito suutarinverstas, isännän työhuone, pirtti ja emännän käsityönurkka. 

Ihana ja ajan kanssa kierrettävä näyttelykokonaisuus Pentik-mäellä ostosten lomassa!

--

In northern Finland, in Posio, in Pentik Mäki, there is a Pentik factory outlet. Next to the shop there are also Internationl Coffee Cup museum with over 2000 coffee cups from over 80 country. There are also Rural Memories Exhibition and Pentik Home museum which introduces the first products of Pentik.

2 kommenttia:

  1. oi, kyllä laittaa posiolla syntyneen ihmisen mielen herkäksi tällainen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva! :) Minullakin ukki Posiolta kotoisin niin monet kesät tullut Posiolla vietettyä! :)

      Poista