sunnuntai 12. elokuuta 2012

Muumihulluutta hyvässä ja pahassa / Moomin madness in good and bad

Olen jo pidemmän aikaa huvittuneena ja toisinaan myös hyvin harmistuneena seurannut Facebookissa muumituotteiden myyntipalstojen ilmoituksia. Muutamat ihmiset myyvät aina sattumalta niitä tuotteita mitkä ovat juuri parhaillaan tai juuri olleet tarjouksessa esimerkiksi Citymarketissa tai Anttilassa. Ja tuotteet myydään uutena tottakai, pakkauksissaan. Ja kovempaan hintaan, luonnollisesti. Harmistunut olen ollut silloin, kun joku tuotteita on mennyt ostamaan. Kun seuraa edes kuukauden ryhmää aktiivisesti, trokarit sieltä kyllä löytää.

Viime viikolla ostin eräälle synttärisankarineidille muumilakanat Citymarketista parinkympin hintaan. Tänään näin netissä samaisia myynnissä, lähtöhinta kahdelle oli 55 €. Nyt testasin myyjän sietokykyä ja sohaisin ampiaispesään.

Myyjä oli juuri kommentoinut omaa ilmoitustaan, "Eikö ketään kiinnostaa lakanat?" ja päätin kommentoida "Ei kiitos, ostin juuri samanlaiset Citymarketista parinkympin hintaan." Tiesin kommenttini olevan osittain ainakin ryhmän sääntöjen vastainen "Älä kommentoi ilmoituksen hintoja" tms.

Muutamassa minuutissa kommenttiini kertyi tykkäyksiä mutta myös myyjän kommentti "Nimeni, ole hyvä ja poista kommenttisi ja lue ryhmän säännöt!". Seuraava kommentti myyjältä oli "Tämä huuto päättyy nyt kun jonkun idiootin piti tulla pilaamaan tämäkin.".

Niinpä niin. Ettei vain olisi edullisesti ostettu ja rahaa lähdetty nyhtämään muilta muumifaneilta? Mikäli näin ei olisi, myyjän kommentti olisi voinut olla vaikka "Hei hieno löytö nimeni, huomioithan, ettei kaikilla ole kuitenkaan lähettyvillään Citymarketia tai muuta kauppaa josta edullisia lakanoita voisi ostaa." tms. Ja hei, kuka myyjä alkaa haukkumaan muita idiooteiksi?

Ja minähän vain kerroin ostaneeni lakanat juuri itse! Päätin poistua koko ryhmästä. Ärsyttää (ja okei myös vähän naurattaa myyjän kommentit). Muumit on kiva juttu eikä niistä pitäisi riidellä, eikä niillä pitäisi tehdä rahaa ostamalla halvalla ja myymällä kalliilla! En jäänyt katsomaan miten tämän huudon tarina päättyi, ainakin minä varmaan jouduin ryhmän ylläpidon mustalle listalle ja takaisin ei ole menemistä. Koska rikoin sääntöjä.

Uskon sanontaan "Se ei ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa." mutta tässä kohtaa olen eri mieltä kun puhutaan uusista ja käyttämättömistä tuotteista. Ostan itse varsin mielelläni uudet muumituotteet kaupasta. Käytetyt tietysti sitten muualta, edullisesti tai ei.

Ja kyllä, asun Helsingissä, täällähän noita erilaisia kauppoja riittää. Mutta minä olen myös tuntemattomille muumifaneille heidän pyynnöstään käynyt ostamassa muumituotteita ja postittanut ne heille. En ole ottanut mitään välistä, olen laittanut kuitin mukaan missä näkyy mitä itse olen maksanut. Postikulut olen toki lisäksi perinyt, mutta en muuta. Ja kaikille muumifaneille tiedoksi, näin tekee moni muukin, joten liittykää iloisiin muumiryhmiin ja älkää tukeko muumien osto- ja myyntisivustojen "trokareita"!

Noniin, minun puolestani aurinkoista ja iloista alkavaa viikkoa kaikille!

Luo oma sarjakuvasi: www.moomincomics.com/sarjakuvakone

(ps. Ainakin meidän Citymarketissa on huomisesta alkaen muumimukit 10 € /kpl)

--

I really don´t like people who buy new Moomin stuff cheap and then sell it right away much higher price! Unfortunately this happens a lot!


10 kommenttia:

 1. Hienosti tehty!!!!:) Tekisin itekki. heh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitti! :) Ajattelin nyt nostaa kissan pöydälle, katsotaan kuin käy!

   Poista
 2. Loistavaa!!:) Itse olisin tehnyt samoin!

  Susu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee mahtavaa kuulla etten ole yksin ajatusteni kanssa!

   Poista
 3. Mahtavaa, välillä käyn vilkaisemassa ilmoituksia mutta ostelut jääneet juuri mainetsimistasi syistä. Surullista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en minäkään ole sieltä mitään löytänyt. Jotain jo poistuneita mukeja olen yrittänyt huutaa, mutta hinnat niissäkin nousseet jopa huutista korkeammiksi. Mutta se nyt ei missään nimessä myyjän vika. :)

   Poista
 4. Minäkin häivyin ryhmästä juuri tuon trokauksen takia. Olen jopa huomannut siellä tapauksia, että huutiksesta suht edullisesti hankittuja mukeja on siellä myyty paljon kalliimmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, aika nopsaa pääsee kärryille kun hetken seuraa! Mietin täällä jo jatkotoimiani... Verottaja kun on kiinnostunut kirpputorimyynnistä jos tavarat on myyntitarkoituksessa ostettu. Tietysti myyjän voittosummat täytyy olla melko korkeat, mutta tietyn rajan jälkeen kyseessä on verotettava yritystoiminta.

   Mistätpä sitä tietää joskos nämä trokarit verotukseensa näitä ilmoittelee, mutta tuskinpa. :)

   Poista
 5. Tässä trokauksessa kun nyt puhutaan muumituotteista,mutta tätä samaa tapahtuu minkä tahansa useasti juuri merkkituotteiden kohdalla.Näitä myyjiä on PALJON kyseisillä paikoilla sekä huutonetissä yms.
  Toisaalta ymmärrän jos se hinta mitä pyydetään on kohtuullinen (toki aina saa pyytää ja tyhmä se kuka maksaa) koska onhan siinä vaivansa lähetellä ihmisille tavaroita.(itse perus huutonet myyjä/ostaja)
  Ihan sama on siinä kun ihmiset kiertelee kirpputoreilla siellä on ne tietyt trokarit jotka vaan siinä mielesä kiertää että joku hölmö myisi merkkitavaraa halvalla sitten ostetaan ne pois ja myydään kalliimmalla muualla.Tai tietyt kirppari pöydät niissä on vain uutta tavaraa pöytä täynnä.Verotonta bisnestä?
  Siihenhän se kaikkien osto-ja myynti liikkeidenkin idea perustuu.Joten miksemme paheksu niitäkin?
  Vai johtuuko se siitä että nämä trokarit tuskin veroja maksaa?
  Tai huutonetissä kun on näitä suomelaisia ulkomailla olevia kauppiaita jotka esim usasta lähettää suomeen merkkitavaraa.Yksikin henkilö johon huomio kiinnittyy on hänellä sivukaupalla myyntejä ja häneltä ostettuja merkkituotteita.Joten tässä kyllä tulot paukkuu siellä päässä.Kyseinen henkilön ei varmasti tarvitse siellä usan päässä muita "töitä" enää tehdä sen verran tuloja on noista tuotteista.Rahat maksetaan suomalaiselle tilillakin silti ei ole yritys kyseessä joten ihme ettei verottaja ole huomannut.
  Silti kaikkiin näihin tapauksiin ja tavaroihin aina ostajia löytyy,vaikka kuka myisi mitä vaan millä hinnalla vaan missä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka anonyymi.

   Tämä tekstissäni kirjoittamani tapaus nyt ei ehkä ole pahimmasta päästä mikä on viime aikoina pistänyt silmään. Kyse kuitenkin tässä on henkilöstä, joka systemaattisesti uusia (Muumi)tuotteita aina myy.

   Nyt Stockmannin (ja Hurraa!) mukien aikaan itse en ole pitänyt ajatuksesta, että ostetaan halvalla PALJON ja myydään huomattavasti kalliimmalla eteenpäin, oli se sitten kirpputorilla tai netissä. Tätä minä kutsun trokaamiseksi.

   Tietysti on ihmisiä, jotka huomattavasti normaalia edullisemmin löytää vaikka kirpputorilta (tai miksei kaupastakin) jotain, ostaa sen (huom yksikössä), ja myy myöhemmin eteenpäin. Varmasti tätä tapahtuu paljon ja tähänhän nimeonomaan juuri esim antiikkiliikkeidenkin toiminta (jotka kyllä useimmat aivan varmasti maksavat veroja) pitkälti perustuukin.

   On kuitenkin eri asia ostaa kaupasta uutena 50 tai vaikka 100 tai 300 kpl jotain tuotetta(kuten Hurraa-mukia on ostettu), ja myydä ne huomattavalla voitolla samantien eteenpäin...

   Minun pääni sisällä kyse on ennen kaikkea periaatteesta. Oli kyse Muumeista tai vaikka merkkivaatteista.

   Poista