perjantai 9. elokuuta 2013

50-luvun muumiastiat uudessa kodissa / Moomin dishes from the 1950´s at new home

Tässä ne nyt ovat, alkuperäisessä paketissa olleet muumilautaset, ja ikäänkuin yllätyksenä paketista löytynyt muki! Marika oli onnellinen keräilijä joka tämän upean paketin sai itselleen huudettua. Hintaa kohteelle tuli yhteensä 2080 euroa, mutta on varmasti todelliselle keräilijälle jokaisen euron arvoinen. Alla olevat kuvat ovat Marikalta luvan kanssa lainattuja.Huikeaa oli se, että esimerkiksi tuo muki oli pakattu vain 1950-luvun sanomalehtipaperiin. Onneksi on muki säästynyt ehjänä! En voi uskoa muutenkaan miten hyvässä kunnossa nuo astiat ovatkaan, niiiiin mahtavaa! Olen todella onnellinen Marikan puolesta!

Hei tiesittekö muuten, että noita mukeja onkin kuusi erilaista, aiemmin luullun kahden sijaan. Sekä Muumipeikko- että Niiskuneiti -mukeja on siis kumpaakin kolme erilaista. Etupuolen kuva on aina samanlainen, mutta takapuolella toistuu lautasen reunoilla olevat kuvat. Siinäpä on todelliselle keräilijälle hommaa! Jännä että tästä ei ole mitään mainintaa keräilijän luettelossa.

Mitäs muuten luulette, olisiko tässä sama tuote? Ruotsalaisessa huutokaupassa vastaava paketti on myyty kesäkuun lopussa 8400 kruunun hintaan, eli noin vajaaseen tuhanteen euroon. Vinkin tästä myyntikohteesta sain lukijaltani, kiitos.

--

Marika was the lucky one who bought these Moomin dishes. The final price was 2080 €. In the package there was these two plates but also a Moomintroll mug! The mug was wrapped only into a newspaper (from the 50´s of course)!

Did you know that instead of two different mugs, there are six different ones! The picture in the front of the mug is either Moomintroll or Snorkmaiden, but the picture on the other side is one of the pictures from the side of the plates. This is a quite challenge for a mug collector!

I´m quite sure that this set sold in huuto.net was bought from the Swedish auction on June. The price was 8040 sek which is about 1000 euros. Thanks for my reader about the link!1 kommentti:

  1. Nämä lautaset ja kuppi lapsille! Miksi he tarvitsevat aikuiselle???

    VastaaPoista