maanantai 18. maaliskuuta 2013

Arabian Pop-kuppien valmistusta / Producing Pop cups by Arabia

Arabian Facebook-sivulta löytyi mahtava kuva! 

"Kuvassa, joka on 1970-luvun alussa otettu, koristellaan Arabian tehtaalla kuppeja. Työn alla naisella on Göran Bäckin 1969 suunnittelema koriste nimeltä Pop. Tuo koriste oli tuotannossa n. 1969-1973."


Tuntuu, että nämä Pop-kupit ovat nykyään melko harvinaista herkkua. Jos Pop-kuppeja jossain näkee, on ne useimmiten keltaisia. Liekkö se ollut eniten valmistettu väri? Eipä siinä, keltainen onkin yksi tämän hetken suosikkiväreistäni joten ne kelpaa minulle vallan hyvin!

Muita Pop-kuppien värejä ovat esimerkiksi turkoosi ja tuo punertava joka alla olevassa kuvassa näkyy myös. Samoin täällä on näkyvillä myös sininen! Muistelen jostain lukeneeni, että muitakin värejä vielä olisi? Osaakohan joku kertoa tarkemmin?
Näitä ihania kuppeja minäkin keräilen ja olen halukas ehjiä ostamaan kokoelmaani täydentämään! Äitini lapsuudenkodissa / mökillä nämä ovat olleet käyttöastioina ja vain pari lautasta olen onnistunut enää saamaan käsiini. Harmi! Ehkä juuri tämän takia näitä harvemmin näkeekin, jos kerta muillakin kupit ovat olleet arkikäytössä.

--

Isn´t it lovely picture from the official Facebook of Arabia? In the picture, taken in the early 1970, woman decorates a cup. Design is by Göran Bäck and it is called Pop. Pop coffee cups was in production years 1969-1973. 

I also collect these Pop-cups and I´m willing to buy them more!


5 kommenttia:

 1. Sinulla on 6 kupillista - se on setti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta tuokin! Vaikka värisuoria ehkä enemmän havittelenkin!

   Poista
 2. Katso, mikä on kahviastiasto!
  http://www.huuto.net/kohteet/marimekko-sininen-unikko-kahviastiasto/259953076

  VastaaPoista
 3. Minäkin keräilen Pop-kuppeja! Minulla on muun muuassa vihreän, keltaisen, turkoosin ja kaksi tummansinistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau kuulostaa mahtavalta! Vihreät ja tummansiniset taitaa olla melko harvinaisia! Keltaisia näkyy useimmiten!

   Poista