maanantai 14. lokakuuta 2013

Muumimukit 1990-2013, miten selvittää arvo / Moomin mugs 1990-2013, how to find out the value now

Muumipalstoilla törmään usein kysymyksiin minkä arvoinen on tämä ja tämä muki, paljonko tästä voisi pyytää tai paljonko tästä taas kannattaisi maksaa. Kysyntä ja tarjonta määräävät hinnan ja ei tietysti ole tyhmää pyytää "ylihintaa", mutta ennenkuin mitään alkaa maksamaan, kannattaa ehkä hiukan selvittää millä hinnalla olisi järkevää ostaa.

Nykyään on helppoa myös vaikka ihan oikealla kirpparilla puhelimen avulla netistä nopeasti tarkistaa tuotteen kuin tuotteen hinta. Itse usein nappaan about ok-hintaisen tuotteen koriini (ettei vain kukaan saa sitä itselleen ennen minua) ja varmistan netistä onko tuote järkevähkö ostos. Jos tuote ei ole todellinen löytö, palautan tuotteen takaisin myyntiin ja jään odottelemaan parempaa onnea.

Hyvä suuntaa antava lähde on tutkia vanhojen tavaroiden myyntiliikkeiden sekä Huuto.netin sulkeutuneiden kauppojen hakutoiminnolla toteutuneita kauppoja. Huuto.netin listasta pitää muistaa aina vielä vain tarkistaa että onko tuote varmasti myyty vai ei.

Itse kiinnittän nettikirppareilla myyntihinnan lisäksi myös huomiota myyjään ja muutenkin ilmoituksen yleisilmeeseen. Valitettavan paljon netissä on mukana myyjiä jotka myyvät arvokkaita tuotteita ihan käyvällä hinnalla, mutta saattavat olla enemmän tai vähemmän huijareita. Esim huuto.netissä jos palautteita on myyjälle annettu vain muutamia, herättää se jo aina epäilykseni. (Tietysti kaikki alottavat ostamisen ja myymisen aina nollasta ja palautteita ei ole voinutkaan kertyä, mutta kannattaa silti olla tarkkana!) Jos tuote voidaan toimittaa vain postitse eikä noutamalla, on se myös aina hiukan epäilyttävää. Lisäksi joukossamme on jonkin verran myös ns. hupihuutajia jotka nostavat (toisella nimimerkillä usein omien) myyntituotteiden hintoja.

Alla olevissa kuvissa on minun omat mukini, vain sarjakuvat, Fazer ja Muumipeikko unelmoi -mukit puuttuvat enää kokoelmastani.
Tästä linkistä löydät mukien nimet ja valmistusvuodet, jolloin hinta-arvioiden selvitystyö on entistä helpompaa! Valitettavasti luettelo ei ole aivan ajantasainen uusimpien mukien osalta tällä hetkellä (Muutto ja Kuusen alla -mukit puuttuvat), mutta toivotaan, että Arabia piakkoin taas listan meidän mieliksi päivittäisi.


--

The best way to find out the value of old Moomin mugs is to search sold items from ebay or for example from Finnish huuto.net. And of course it is always good to remember that a fool is not the one who asks but who pays...

Here is a list of (almost) all Moomin mugs made by Arabia. The new Adventure Move and Under the tree are still missing from the list but otherwise there are all names, pictures and years being manufactured.4 kommenttia:

 1. Hassu sattuma :-D Juuri eilen ostin 'Perhe'-mukin hintaaan 40€ ja samana päivänä kirjotat aiheeseen liittyvän päivityksen:) Upea kokoelma sulla muuten!

  VastaaPoista
 2. Älä kiire myydä! Kokoelman hinta aikaa myöten vain kasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että en koskaan tule myymään mukejani! En ole itse ostanut mukeja myyntiin vaan käyttöön. :)

   Poista