maanantai 22. heinäkuuta 2013

Muumi Muutto-sarja / New Moomin serie, Move (?)

Poistuvia Arabian muumeja on ollut tänä vuonna mielestäni luvattoman paljon rahapussin kannalta. Vuoden ensimmäisellä puoliskolla tuotannosta poistuivat mukeina ja kulhoina Vilijonkka ja Hemuli sekä Seikkailu-sarja kokonaisuudessaan. Huhujen mukaan nyt vuoden jälkimmäisellä puoliskolla poistuu tuotannosta (ja pitkälti myös jo kaupoista) Muumimamma ja -pappa mukeina ja kulhoina. Lisäksi poistuvien joukossa lienee ns. yhdistelmälautaset, kaikki neljä kappaletta.

Alla hiukan kuvia uutuuksista, tulevista rahapussin tyhjentäjistä, uusi Muutto-sarja on nyt nimittäin virallisesti julkaistu! Kuvat löytyivät täältä. Tuotteet ilmestynevät kauppoihin viikolla 36.

EDIT 4.8. Tuotteet ilmestyvät kauppoihin jo viikolla 34

Mitäs tykkäätte? Varsinkin tuo muki miellyttää minun silmääni aivan valtavasti! Ihanaa saada kokoelmiin lisää mukeja joissa on tarinaa. Ei pelkästään yksihahmoisia mukeja. Tälle vuodellehan on jo ilmestynyt uudistuneina mukeina ja kulhoina Muumipeikko ja Niiskuneiti. Nyt alkuvuoden poistuneiden tilalle odottelemme uutta Vilijonkkaa ja Hemulia.

Mustavalkoisesta Seikkailu-sarjasta minulta löytyy sekä muki, että poikkeuksellisesti myös kulho, kuin myös aterimet paketissaan Iittalan kesäalesta puoleen hintaan ostettuna. Laatikosta käyttämättömänä niin ikään löytyy myös edullisesti jo vuosia sitten ostetut purkit, mutta paikkaansa tai käyttötarkoitustaan  ne eivät vielä meiltä ole löytäneet.

Uusi tummanpuhuva Seikkailun korvaava Muutto-sarja viehättää minua ennen kaikkea mukina. Kyllä täytyy myöntää, että nuo ns. erikoismukit ovat sitä muumimukien aatelia (vaikkakaan vanha Seikkailu ei tähän kategoriaan minun mielestäni pääse). Ei isoja selkeitä muumihahmoja, vaan pieniä ihania yksityiskohtia. Aivan kuten Iltapurjehdus, Hurraa!, Stockmann ja tämä uutukaisin.Muutto-sarjaan kuuluu Seikkailu-sarjan tapaan muki, kulho, matala lautanen, kaksi purkkia sekä kaadin. Mukeja meille muuttanee pari heti alkuunsa, muut osat (kulho ja ehkä purkit) odottavat kaupassa hyviä alennusprosentteja. Kaikkea kun ei tarvitse heti hankkia. Eiköhän tämäkin sarja useamman vuoden seuranamme kaupoissa pyöri normaaleihin muki-/kulho-/lautasalennushintoihin kuulumattomina.

Kun kuulin alkuvuonna kesällä poistuvista mukeista, oli minulla niistä ennestään jo Seikkailu sekä Hemuli. Vilijonkka löytyi onneksi pian normaalista ruokakaupasta 10 € hintaan ja sain sen itselleni ilman sen suurempia metsästyksiä. Kun huomasin Vilijonkkien vähyyden kaupoissa piakkoin poistumisuutisen jälkeen (ei kannata odottaa viimeiseen asti!!), viisastuin jo valmiiksi ja ennakoin tuurilla kaiketi oikein, että pappakin olisi lähiaikoina jo poistumassa, onhan se jo vuodesta 1996 asti kauppojen hyllyillä viihtynyt. Papan sain kokoelmiini jälleen ruokakaupan alesta 10 € hintaan. Ja kuten jo mainitsinkin, Iittalan alesta nyt kesäkuun lopussa löytyi laatikkoon mahdollista tulevaisuuden perheenlisäystä odottamaan Seikkailu-aterimet 16 € hintaan.

Keväällä muumimukihyllyyni päätyivät myös uudet Niiskuneiti ja Muumipeikko -mukit. Jollain tapaa ne ja sekatavarakaupan 14,95 € kappalehinta miellyttivät heti alkuunsa. Poikkeuksellisesti ostin siis uutukaiset normimukit jo heti ilmestymisen jälkeen.

Tälle vuodelle on siis ns. pakollisia muumimenoja ollut tähän mennessä yhteensä reilu 50 € sillä olihan tämän vuoden kesämukikin ostettava. Koska huhut kertovat, että kaikki Hackmanin muumiaterimet olisivat poistumassa vuoden vaihteessa, vielä harkitsen Juhlahetki aterinsetin sekä neljän eri hahmon aterinsetin ostamista. Mikäli niitä ei hyvään hintaan löydy, en ole murheellinen jäädessäni ilman.

Poistuvia, minulta puuttuvia, tuotteita olisi ollut muitakin, mutta koska mukit, aterinsetit sekä erikoiskulhot ovat vain ostoslistallani, ei Seikkailusarjan matalaa lautasta, salaattikulhoa ja kaadinta sekä niitä neljää erikoista matalaa lautasta lasketa minun pakollisten ostosten listalle. Onneksi.

Vapaaehtoisia muumiostoksia on ollut siis 2 x 14,95 € + lisäksi Iittalan alesta kaksi kakkoslaadun Mymmeli-mukia 6 € kappalehintaan lahjoiksi. Yhteensä näistä tulee jo vajaa 42 €. Kun tähän päälle lasketaan loppuvuonna vielä ainakin yksi vuoden 2013 talvimuki, uusi Muutto-muki, sekä mahdollisesti edullisesti löytyvät uudet Hemuli- ja Vilijonkka-mukit, nousee ei pakolliset muumiostokset jo reippaasti yli sadan euron.

Ei ole halpaa tämä muumeilu. Onneksi jo kaikki vanhemmat mukit kokoelmastani löytyvät, siis ne joihin ikinä koskaan tulee olemaan varaa. Jääköön Fazer, Muumipeikko unelmoi ja sarjakuvat puuttumaan kokoelmastani ihan suosiolla.

--

Here is the new Moomin serie. The name of the serie is maybe Move, because in Finnish it is Muutto and in Swedish Flytten. The products are in stores in week 36. Photos are from here.

EDIT 4.8. Products are in stores (at least in Finland) already in week 34.

I love the mug very much! It reminds me of the mugs Night Sailing, Hurray! and Stockmann. How do you find these novelties? I´m quite sure I´m going to buy only the mug, bowl and perhaps both jars. I don´t have plates or jugs so maybe I will save my money and I will buy something else. For example new Fillyjonk and Hemulen mugs? Or the new winter mug. Can´t wait to see those!

There are rumours that Muuminmamma and -pappa mugs and bowls are discontinuing 31.12.2013. Also the four plates and all Hackman cutlery are in the same list. I was just calculating that because there are all the time some many discontinuing products and also novelties, it is not cheap to be a moomin mug lover!

18 kommenttia:

 1. Oih... jo tiedän minkä mukin kulhoineen tuon tänä kesänä tuliaisina Suomesta kotiin Kaliforniaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Toivottavasti ehtii kauppoihin ennen kotiinpaluutasi!

   Poista
 2. Onpa ihania! Omat mukit ja kulhot on pakattu viime marraskuussa laatikoihin ja odottelevat siellä edelleen. Syyskuussa pääsen tarkistamaan että montakos myynnistä poistunutta kulhoa puuttuu ja täytyy alkaa metsästämään. Onhan se kiva että tulee uusia, mutta harmi että vanhat poistuu samaa vauhtia :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on tosiaan kaikinpuolin muuten kiva että uutuuksia tulee, mutta rahapussi ei kyllä kaikkea kestä. Onneksi voi toivoa jotain vaikka joululahjaksi!

   Poista
 3. oih,niin ihania...muki on ihan ehdottomasti ostettava ja sellainen tuntuma tässä on että kannu ja isompi purkkikin taitavat liittyä kokoelmaani...Vaikka vanhimman lapselapsen mielestä (hän on pian 9v.) riittäisi että kerään vain mukeja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukeissa minäkin olen yrittänyt pysyä mutta... Minkäs teet. Kausi ja erikoiskulhot on saatava!

   Poista
 4. Vaatii vähän sulattelemista ja tuotteiden livenä näkemisen, mutta muki ainakin vaikuttaa kivalta! Tykkään uusien tuotteiden värityksestä, on vähän erilainen kuin aiemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu minusta tuntuu että sytyn sitten livenä näkemisen jälkeen vielä enemmän! Tulevat muuten ainakin Arabialle myyntiin jo viikolla 34!

   Poista
 5. ...Totta tosiaan on rahapussille käynyt. Vähän aikaisemmin voisivat tulevista poistoista ilmoittaa, Vilijonkkaa sai hakemalla hakea. Mutta mitä tulee tähän uuteen sarjaan, nyt on onneksi astioissa liikkuvaa tarinaa eikä samaa kuvaa printattu joka paikkaan. Väritys on hienostunut ja erittäin onnistunut...Tämä sarja muuttaa meille! Nim. Uneton Raumalla

  VastaaPoista
 6. Täällä myös yksi jonka rahapussi kärsi :/ MUTTA tuohon uuteen sarjaan! Omaa silmää säväyttää tuo että esim. kannussa ja purkeissa on KAIKISSA erikuviota :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tekee tästä sarjasta sellaisen jossa loppujen lopuksi kaikki ovat pakko saada -tuotteita... HEh.

   Poista
 7. Mielestäni Arabia on nyt onnistunut tämän uuden tulevan sarjan kanssa loistavasti :) Minun silmääni miellyttävä värimaailma, tarina ja kaikissa astioissa erilaiset kuvat viehättävät kovasti. Kyllä koko setti muuttaa ainakin meille ;) Mutta onneksi tosiaan ei varmasti tarvitse heti alkuun käydä koko sarjaa ostamassa kovaan hintaan vaan voi rauhassa ostella kun tulee sopivia alennuksia ja jos osuu merkkipäiviä kohdille niin toivoa lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, muki ja ehkä kulho heti, tai no ehkä muki vaan, ja osa joulupukin listalle ja sitten vaikka alkuvuoden synttärilistalle vielä jotain!

   Poista
 8. SIIS! Tätä oon odottanut, onhan noita sykähdyttäviä Muumi-astioita ollut aikaisemminkin (esim Primadonnan hevonen), mutta tää harmaa-valko-pinkki-musta on niin must have! Harmittelin et menin jo ostelee vanhaa Seikkailu-sarjaa jonkun verran tarjoiluastioina, mutta ehkä nää voisi yhdistää niihin jotenkin..

  Oisin toivonut että tuo lautasen kuva ois ollut eri kuin Niiskuneiti vaan :( tosin löytyy mulla yks yamaka-muki tuolla samalla kuvalla...
  mutta ainakin tulee tuo iso purkki ja muki varmasti ostettua! Ja ehkä tuo kaadin, kai niitä kaksikin kaapissa voi olla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parastahan myös on, että näitä ei tarvitse kaikkia ostaa kerralla kun pidempi aikainen saatavuus on kuitenkin taattu! Voi rauhassa miettiä mitä tarvitsee ja mitä "tarvitsee". :D

   Poista
 9. Iso purkki, muki ja kannu hankittuna. Todella kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! Minulla vasta muki, ehkäpä joululahjalistaan tosiaan sietten muita!

   Poista