keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Viherpeukalo täällä päivää! / Green thumb says hello!

Näin kesälomalaisena sitä löytää usein uusia puolia itsestään! Minä olen alkanut innostumaan nyt erilaisista kasveista. Ikeasta lähti mukaan upea paprikapuu ja edullinen orkidea. Citymarketista puolestaan niiiiiin kestäviä Reilun kaupan neilikoita.

Arabian jo tuotannosta poistuneet ABC-kulhot tulivat vihdoin ja viimein käyttöön kun laitoin niihin herneenversot kasvamaan! Nyt herneenversoni ovat jo melkein syöntikelpoisia, ja miten nopeasti se kävikään! Ehkä vielä muutama päivä pitäisi kuitenkin jaksaa odottaa. Tai ehkä salaa pari napsasen huomenna aamiaiseksi leivän päälle...


Mikäli herneenversot ovat makuusi, mutta et haluaisi niistä niin paljoa kaupassa maksaa, laita ihmeessä omat kasvamaan! Helppoa ja halpaa kuin mikä! Hernepussi ei maksa muistaakseni edes euroa, multaakaan ei paljoa vaadita ja sitäkin saa pikkupusseja muutamalla eurolla.


Näin kesälomalaisena on ollut aikaa pitää hyvää huolta kylvöistäni, kastelua kun vaativat useasti päivässä. Kastelun takia on siis tuo Marimekon Jätski-keittiöpyyhekin tuossa alla, suihkepullolla kastellessa kun suihkuu aina vähän pöydällekin ja ei jaksaisi kokoajan olla pyyhkimässä.


Vinkkejä mitä sitä seuravaksi kasvattaisin? Ruohosipuli on suosikkini, mutta en ole sitä ikinä ruukussa saanut vielä kasvamaan. Mites basilika tai rucola?

--

I´m now on my summer vacation and I have a new hobby. I have found a green thumb from myself and first I have grown pea shoots. I can swear that it is very simple (and cheap)! And pea shoots are also so tasty. Can´t wait to taste my own sprouts!

2 kommenttia:

  1. Viljely vie mennessään! Meillä ei olla oikein saatu siemenistä kunnolla kasvatettua basilikaa eikä rucolaa (äiti on kyllä onnistunut), mutta kasvatus on onnistunut hyvin, kun ostaa ruokakaupasta niitä yrtti- ja salaattiruukkuja ja laittaa sellaisenaan muutaman yhdessä isompaan ruukkuun lisämullan kera. Ei kannata poistaa sitä kaupan mukana tullutta muoviruukkua, koska esim. basilikan juuret tuhoutuvat helposti. Onnea ja menestystä viherpeukalo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EHkä kokeilen basilikaa... :P Kiitti vinkistä! Saatan palata asiaan! ;)

      Poista