tiistai 12. kesäkuuta 2012

Kotitekoinen aamupalamysli / Homemade breakfast muesli

Tänään töissä entinen joukkuekaverini, nykyinen työkaverini kertoi että mysliäkin voi tehdä itse! Mitä? En ollut ikinä tällaista ajatellutkaan! En ikinä osta mysliä, ne on vähän tylsiä. Ostan töihin kuitenkin usein viiliä tai jogurttia joten nyt repäisin ja tein itse lisukemyslit!

Helppoa kuin heinänteko (onko se muka helppoa?) ja variointia voi tehdä oman maun mukaan loputtomiin!

Itse tein about näillä määrillä:

5 dl Nalle neljän viljan hiutaleita
2 dl kaurahiutaleita (niitä meillä on vielä kaksi Elovena-peltipurkillista, vanhoiksikin näköjään jo menneet...)
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl kuivattuja banaanilastuja
1,5 dl kuivattua mangoa ja erilaisia marjoja
1,5 dl hunajaa
3 rkl öljyä

1. Hiutaleet, pähkinät, siemenet, banaanilastut sekaisin keskenään
2. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
3. Mittaa öljy ja hunaja kattilaan ja kuumenna siten, että saat juoksevan seoksen
4. Kaada hunajaöljyseos pellille hiutale-siemen-pähkinä-banaanilastu -seoksen sekaan ja sekoita hieman
5. Paahda mysliä reili 150-asteisessa uunissa vajaa 30min
6. Myslin jäähdyttyä, sekoita joukkoon kuivatut hedelmät ja marjat

NAM!

Kiitokseksi vinkistä, tein työkavereille aamupalalle herkkua maisteltavaksi!


--
Today I heard from my former teammate, current workmate that you can make muesli by yourself! I have never thought about that! I made my muesli of outmeal, cashew nuts, sunflower seeds, dried bananas & mangos & berries. Yum!

This jar is for my workmates!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti