lauantai 9. heinäkuuta 2011

Mummomarkkinat ja peltipurkit

Poikaystäväni suuntasi viikonlopuksi Ruisrockiin, mutta minä puolestaan taas tänään Billnäsin ja Fiskarsin antiikkimarkkinoille. Äitini ja poikaystäväni äiti kutsuvat markkinoita nykyään mummomarkkinoiksi jonne jo toista kertaa porukalla lähdimme.

Billnäsistä ei ihme kyllä itselle mitään löytynyt, mutta kaksi lahjaa kylläkin. Vielä en lahjoja voi paljastaa, jos ja kun lahjojen saajat tätä blogia lukevat.. Arvaavat kyllä varmasti mikä kuuluu kenellekin.

Fiskarsin varsinaiselle maksulliselle antiikkimarkkina-alueelle emme edes menneet. Hiekkakenttä oli jo mielenkiintoisia myyjiä ja kojuja täysi johon aikamme saimme hyvin kulumaan.  Myös voimat (ja käteinen raha) loppuivat yllättävänkin nopeasti liki 30 asteen helteessä. Mutta jälleen löytyi täydellinen lahja! Jo reissun kolmas! Se jos joku vasta olikin löytö, missään aiemmin en myynnissä ole nähnyt, mutta kovin haluttu kylläkin. Sekin pääsee esittelyyn kunhan aika on oikea.

Itselle ostin "vain" Aarikan punavalkoisen sirottimen. Oli oikein siistissä kunnossa sisältä ja ulkoa joten mielelläni maksoin siitä 5 euroa. Varmaan jostain kirpparilta voisi löytää halvemmallakin mutta tämä sopii niin hyvin näiden kahden Marianne -purkin kaveriksi joten päätin ostaa.Tietääkö muuten joku Mariannekarkkipurkkien historiaa? Luulin sini- ja punavalkoraidallisia purkkejani Aarikan purkeiksi, mutta äitini muisteli, että liittyvät jotenkin Marianneen. Googlettamalla löysin tämän kuvan ja hyvinhän samanlaisia nuo Aarikan purkit ja Mariannepurkit ovat! Hiukan on raidat eri levyisiä ja suuntaisia, mutta muuten samankokoisilta näyttävät. Liekö Aarikan tuotantoa tai ainakin samassa paikassa valmistettu? Jos muuten jollain lukijalla ylimääräisiä Marianne/Aarikan raidallisia purkkeja niin voisin olla kiinnostunut. ;) Purkkejahan ei ikinä voi olla liikaa?

Vai voiko?

Kaakaopurkit kirppiksiltä

Fazerin purkki muistona entisestä työpaikasta, huuto.netistä kylläkin ostettu


Katrina kahvipurkki poikaystävän äidiltä


Elovena purkki ei esittelyjä kaipaa
Kylkiäisenä saatu Sunnuntai jauhopurkki

Kylkiäisenä nämäkin Kelloggs purkit
Pauligin maustepurkit Porvoosta vanhan tavaran liikkeestä


Minun mielestä purkkeja ei voi olla liikaa, mutta toisten mielestä ehkä on...?

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti