tiistai 29. marraskuuta 2016

Varför Paris vi har ju Åbo


“Varför Paris vi har ju Åbo?” Näin kysyi ruotsalainen lehdistö vuonna 1964 taideteollisen muotoilijan Timo Sarpanevan Juniper-malliston ilmestyttyä. Iittalalle suunnitelluista lasituotteista tunnettu Sarpaneva oli yksi turkulaisen vaatetustehdas Kestilän freelancesuunnittelijoita 1960-luvulla.


Uuden muotoilun yhdistys toi ruotsalaisen lehdistön lauseen kaikkien tietoisuuteen keväällä 2012. Yhdistyksen tuottaman muotoilutapahtuman Turku Design Festivalin kangaskassit ja julisteet ovat siitä lähtien olleet tuttu näky monen suomalaista designia arvostavan olalla ja kodin seinällä. 

Tai kodin lattialla. Annoin alkusyksystä seuraajilleni Instagramissa näpsäkän vinkin - pikasiivouksen voi tehdä kauniiden kangaskassien avulla. Ylimääräiset roinat kassiin ja kassi huoneen nurkkaan. Avot. Pikasiivous done - vieraat welcome. 

Noh - ehkä ei se pitkäaikaisin ratkaisu, mutta hätävara itselleni muuton jälkeen kun kaikille tavaroille ei vielä ollut löytynyt oikeaa paikkaa. Ja kun kerta kaunis kassikin vielä.

Niin ja mitä Turkuun tulee, Turku on i-h-a-n-a. Onni oli taannoin päästä sinne viikonloppuvisiitille kaverin luo akkuja lataamaan. Varför Paris vi har ju Åbo. Nimenomaan.  

Ensimmäisen kappaleen lähde: Uuden muotoilun yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä Turun alueen muotoilutoimijoiden yhteistyötä ja kasvattaa tunnettuutta niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti