torstai 17. marraskuuta 2016

Talonmies


Pääsin kertomaan teille edellisessä blogipostauksessani pienkerrostalosta ostamastani kaksiosta. Mitä en aikuistumisesta puhuessani kertonut, oli se, että nykyään olen joka kahdeksas viikko myös talonmies. Kyllä - talonmies. Jokainen vuorollamme luuttuamme lattiat, pesemme saunan, lakaisemme pihan, leikkaamme nurmikon, teemme lumityöt, vaihdamme lamput ja palovaroittimen patterit, hiekoitamme.

Talonmiehen rooli oli ehkä yksi suurimmista huolenaiheista lähipiirissäni - millä ajalla ja millä voimilla pystyn hoitamaan kaiken edellämainitun kun jaksamisen kanssa on ollut muutenkin vaikeuksia.

"Et ole ikinä kotona!"

"Täytyy sun joskus myös vaan olla!"

"Yleisen saunan pesu - yök!"

"Sun tuurilla lunta sataa metreittän joka päivä just sun talkkariviikolla!"

"Osaatko muka vaihtaa lampun?"

"Hahah et oo ikinä käyttänyt ruohonleikkuria ja nyt sun pitäis osata se homma alusta loppuun itse?"

Jep. Kiitos kannustuksesta - tein asunnosta tarjouksen kaikista edellämainitusta kommenteista huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia?) ja ostin asunnon. Nyt olen osa-aikainen talonmies. Ja huvittavalla tapaa jopa ihan sairaan ylpeä siitä! Kuinka moni voi sanoa olevansa talkkari? Mä, mun naapurit ja Salkkareiden Seppo!

Hei kerran kahdeksassa viikossa tunti-pari. Se on vain järjestelykysymys. Ja sitäpaitsi super iso säästö vastikkeen ollessa keskimääräistä edullisempi! Ja oikeasti oman luistelu-uran jälkeen olen myös kaivannut tietynlaista yhteisöllisyyttä elämääni. Nyt sitä on koko pienkerrostalollisen verran ja olen siitä enemmän kuin onnellinen.

Mutta okei. Ensimmäinen koetuskivi oli oman nimen laittaminen oveen. Yks kirjain katkesi kun yritin tunkea sitä paikalleen. Eikun uudestaan rautakauppaan.


Sittemmin olen onnistunut talkkaroinnissani paremmin. Jo ekalla talkkariviikollani osasin ihan itse sen ruohonleikkurinkin käynnistää. Ja leikata sen nurmikon. Siitäs saitte!
2 kommenttia:

 1. Just siistiä! Mäkin haluisin olla oman elämäni Talotaikuri (siis jos asuisin pienemmässä talossa:D).

  Tiedän niin ton tunteen kun kerrot muille ison asian omasta elämästä ja sitten kaikki vaan nauraa päin naamaa ja sanoo että "kyllä se tulee kohta itkien maitojunalla takaisin". Mulle naurettiin kun 15-vuotiaana muutin toiseen kaupunkiin opiskelemaan, silloin kun menin armeijaan ja silloin kun opiskelin merimieheksi. Kai mulle nauretaan koska 50kg- tytöt ei muka pysty "miestenhommiin". Arvosteluista huolimatta (tai ehkä juuri niistä voimaantuneena) suoritin kaikki noi jutut paremmin kuin keskivertomies. In your face, bitches! :DD

  Joo sori vähän innostuin! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ehkä juuri noista kommenteista saa sen tarvittavan lisäboostin! :P Hyvä me!

   Poista