perjantai 16. tammikuuta 2015

Uudet Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen -muumimukit / New Little My and Snufkin moomin mugs

Viimeistään syntymäpäivänäni 15.2. ilmestyy kauppoihin nämä muumimukiuutuudet. Mukit eivät ole erikoismukeja vaan ovat jäämässä jatkuvaan tuotantoon toistaiseksi. Keltainen Pikku Myy ja sinertävä Nuuskamuikkunen saivat vuodenvaihteessa siirtyä tuotannosta poistuneiden joukkoon ja tilalle saamme pian nämä hauskat ja pirteät mukit, punainen Pikku Myy ja vihreä Nuuskamuikkunen.

Kuva / Photo: www.moomin.com

Kuva / Photo: www.moomin.com


Näitä uutuuksia on tottakai kiitelty mutta niistä on myös kiistelty. Nelisen kuukautta sitten kun ensimmäiset epäselvät kuvat näistä mukeista paljastuivat, ehdin jopa itsekin ajatella, että näyttävätköhän nämä liian Yamakamaisilta mukeilta ollakseen Arabian mukeja. Nyt paremmat kuvat nähdessäni, mielestäni perusmukeiksi nämä ovat oikein onnistuneita selkeine kuvineen ja ihanine väreineen. Sesonki- ja erikoismukit ovat aina sitten asia erikseen, ne kuuluvatkin olla täynnä pienempiä yksityiskohtia. Aivan kuten juuri kauppohin ilmestynyt Muumit 70 vuotta -muumitalomuki.

--

First this year we got this lovely Moominhouse -mug and soon these new red Little My and green Snufkin. These two will replace the yellow Little My and blue Snufkin discontinued on 31.12.2014. New mugs are in stores on my birthday 15.2.2015.

Four months ago when I first saw (very bad quality) pictures of these mugs I thought these are quite similar as Japanese Yamaka mugs. But now I think these are just perfect. Special mugs are those which must be full of details not these normal ones.14 kommenttia:

 1. Pitänee sitten kiruhtaa ja ostaa tuollainen vanha sinertävä Nuuskamuikkunen, jotta voin viedä tuon omani pois äitini kokoelmista kun muutan. :P

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, toi Pikku Myy on ihan hurmaavan söpö! Mun on ehkä aivan pakko hankkia se itselleni, kunhan tulevat myyntiin... :)
  Oispas hei muuten kiva ehtiä nähä jossain välissä vaikka kaffella! Saisit kertoa kaikki uudet uutiset ja kuulumiset! Viesteillään aiheesta privammin jotain kautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks oo! Nuuskiskin kyllä! Mennään pianpian! 😘

   Poista
 3. Täytyy kyllä sanoa, että itse en tykkää näistä uusista muumimukeista. Verrattuna vanhoihin versioihin, on nämä hieman liian lapsellisia, aikaisemmat miellyttivät niin aikuisen kuin lapsenkin silmiä mutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi ettei miellytä. Itse tykkään erityisesti väreistä!

   Poista
 4. Minun keräilyni loppui jo viimeistään siihen silmälasi-pelleilyyn ja muutenkin koska mukit valmistetaan Thaimaassa. Nuo uudet mukit muistuttaa tosi paljon Yamaka-mukeja, vähän lapsellisemman oloisia kuin vanhat muumit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella harmi että silmälasimukit ovat aiheuttaneet mielipahaa. Kuitenkin niitä on kaikkien saatavilla ollut jos on oikeaan aikaan sattunut paikalle. Olethan muuten lukenut postaukseni thaimaa-valmistuksesta?

   Poista
  2. Juu, kävin äsken lukemassa postauksesi, se antoi kyllä ajateltavaa monelta eri kantilta :).

   Luulen että Arabialla laskelmoitiin että rillimukit päätyvät keräilyharvinaisuuksiksi, jonka takia rillittömien mukien kuuluisi olla mielestäni halvempia kuin rillilliset. Olen laittanut Arabialle myös sähköpostia, että minä ja kaikki ystävät joiden kanssa olen aiheesta puhunut, olemme valmiita maksamaan Suomessa valmistetuista tuotteista enemmän kuin ulkomailla valmistetuista. Olen itse ollut asiakaspalveluhommissa, eikä yrityksessämme yhteenkään palautteeseen jätetty vastaamatta. Arabia ei vastannut minulle mitään.

   Muotioikeus-blogissa (http://www.muotioikeus.com/2014/11/trendi-tekstiili-ja-vaatetusalan.html) oli muuten kiinnostava postaus siitä kun monet tavaranvalmistajat ovat palauttamassa Eurooppaan tuotantojaan. Monet kuluttajat ovat siis äänestäneet jaloillaan, + muut kustannusseikat :).


   Poista
 5. ...Hmmm, en tykkää enkä varsinkaan Pikkumyy-mukista. Samaa ajattelen myös Muumitalo-mukista ja jätin hankkimatta myös mielen muutettuani myös uusimmat Muumimamma-ja Muumipappamukit. Uusin joulumuki sen sijään oli todella kaunis! Päätinkin ettei minun enää tarvitse ostaa jokaista mukia kun markkinoille tulee. Sen sijaan suuntaankin keräilyni nyt pääasiassa Suomessa valmistettaviin Muumi-keräilylautasiin, ovat hintansa väärti. Milloinkahan mahtaa tulla uusimmat lautaset? Eikös myös Arabia vinkannut jotain uutta tulevan muutenkin Muumien saralla...terv. Uneton Raumalta

  VastaaPoista
 6. Uudet mukit ovat rumia. Ihme ilmapallopäitä kumpikin hahmo, oikeat muumimukien irvikuvat. Onneksi ei ole pakko ostaa!

  VastaaPoista
 7. Hmm, en oikein osaa sanoa tykkäänkö noista mukeista vai en. Tuo uusi piirrostyyli ei mielestäni ole ihan niin hieno, kuin aiemmin, mutta toisaalta noissa mukeissa on todella hienot värit! Ja olen jo niiiin pitkään odottanut että Nuuskamuikkusestakin tulisi uusi muki ja viimeinkin odotus palkitaan!! :)

  VastaaPoista
 8. Nämä näin nyt ekaa kertaa "livenä" kaupassa, ja varsinkin lautasessa ja kulhossa hahmojen naamat näyttivät oudoilta. Eivät niin kivat kuin edeltäjänsä, mutta pakko nämä muumihörhön on joka tapauksessa ostaa...

  VastaaPoista