torstai 16. lokakuuta 2014

Muumit 70 vuotta — Muumitalo -muumimuki / Moomins 70 years — Moominhouse moomin mug

Vuoden 2015 alussa, viikolla 3, meitä muumimukikeräilijöitä taas hemmotellaan (ja lompakkoa koetellaan). Muumit täyttävät ensi vuonna 70 vuotta ja sen kunniaksi Arabia tuo markkinoille kauan toivotun Muumitalo -mukin. Muki tulee jatkuvaan tuotantoon joten ilman tätä mukia kukaan ei jää. Pakkaus sisältää myös pahvisen katon, joten voit rakentaa mukeista oman muumitalosi.

Lähde

--

Next year, during week 3, we can buy this new Moominhouse moomin mug! Moomins are celebrating their 70th birthday and finally we get this mug we collectors have been waiting for a long time. The mug will be part of the continuous Moomin mug collection. With the mug you get also cardboard roof so you can build your own Moominhouse.

Source33 kommenttia:

 1. Hmmm...äkkiseltään luulin katsovani Peppi Pitkätossu-mukia mutta se on kuin onkin muumimuki. Odotin ehkä enemmän 70-vuotismukilta, vähintään että sitä saisi vain sen vuoden. Jos se tulee ns-perusmukiksi, siitä ei ole mitään erityistä....Hankinko sen? Hyvin todennäköisesti! Terv. Uneton Raumalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä muumitalo kuitenkin kuvastaa hyvin muumien taivalta 70-vuoden aikana ja eipähän tule kriisejä keräilijöille saako tätä mukia kokoelmiinsa vai ei. :)

   Poista
 2. Onpa kivannäköinen! :) nyt vaan odotellaan. .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep täällä myös tykätään ja odotetaan! :)

   Poista
 3. Heei ihana! Jotenkin oon aatellut että ei enää muumimukeja minulle (lähinnä tää bisnes ahistaa mikä pyörii muumien ympärillä nykyään) mutta tuo on kyllä ihana! Vähän tuollainen erikoisempi kuitenkin. Jotenkin silti jää vähän tuokin vaisuksi mutta... Hurraa - mukiin rakastuin aikoinaan, kiva olisi sellaisia "ei-niin-muumimukimaisia" - muumimukeja lisää saada :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, erilainen tämä muihin nähden on, ei ehkä niin aikuismainen kuten Iltapurjehdus, Hurraa, Stockmann ja Toven juhla.

   Poista
 4. Jäi vaan tosi paha mieli silmälasillisista mukeista (no, varmaan koska metsästin sellaista JOKA ainoalla kauppareissulla ja vähän muutenkin tammikuusta näihin päiviin, tuloksetta). Nyt ei uutuudetkaan jotenkaan enää kiinnosta kuin ennen :/ Kuten joku sanoikin, tuo muki näyttää piirrostyyliltään Peppi-mukeilta, mutta ihan hieno on. Saapa nähdä tuleeko keräilyä jatkettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuurilla niitä rillimukeja on löytynyt. Ja vielähän tässä on pari kk aikaa etsiä! :) Ihana se muki on ilman rillejäkin! Ja tuskin samanlaista enää Arabia tekee kun on heillekin varmasti ollut vaivaa rillimukeista. Ei keräilyä kannata harrastaa keräilyn vuoksi. Meillä käytössä jokaikinen muki oli arvo mikä tahansa. Fiiliksen mukaan aamukahvimuki pöytään ja eiköhän iloisia muumitalo-fiiliksiäkin paljon tule! Eli osta muki jos siltä tuntuu! Ja jatkuvaan tuotankoon kun tulee niin mielikin saa muuttua ja ei jää ilman!

   Poista
 5. Sama täällä, silmälasimukeista jäi huono fiilis : ( Vaikka kuinka kyseli ja etsi, luuli olevansa ajoissa kaupassa, kun mukia oli luvattu tulevaksi, eikä tullutkaan, ym. Se jäi saamatta. Ilman rillejä olevaa en ole ostanut, enkä osta. Olkoon. Muitakaan ei ole enää sitten tehnyt mieli ostaa. Huonosti hoidettu Iittalan taholta tuo juhlamukihomma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh se muki on ihana ilman rillejäkin! Ihana fiilis siinä mukissa! Ja kyllä Arabia on sen itsekin varmasti ymmärtänyt että ei ollut ehkä paras mahdollinen idea kahta erilaista mukia tuotantoon laittaa, mutta minkäs teet. Kyllä niitä rillimukeja vielä voi löytää! Pari kk aikaa! Muumit on luotu tuomaan iloa!

   Poista
 6. Meillä ainakin on ollut keväästä asti monissa kaupoissa pysyvästi laput hyllynreunassa että "EI OLE RILLIMUKIA!" Uusia rillittömiä mukeja kuitenkin on tasaisesti hyllyyn tullut. Kuulemma myyjät varaavat rillilliset suoraan kuormasta, joten ne eivät päädy hyllyyn asti :( Tätä samaa olen kuullut muiltakin paikkakunnilta. Aika turhautunut olo on, kun on kymmenen kuukautta yrittänyt löytää kyseistä mukia aktiivisesti ja samaan aikaan niitä kuitenkin on trokareilla hirveät määrät huutonetissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä ihan normaalit asiakkaat ovat vuoden loppuun asti kaupoista löytäneet!

   Poista
 7. Samoin täällä kaupoissa on tekstit hyllyn reunoissa: Valitettavasti emme ole saaneet silmälasillista mukia, pahoittelemme !
  Joku syö siis kuormasta ja koko ajan. Ei tavallinen kaupassa kävijä ole mukia pysytynyt saamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä ihan normaalit asiakkaat ovat vuoden loppuun asti kaupoista löytäneet!

   Poista
 8. Onkohan kukaan laittanut palautetta suoraan iittalalle???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti useampikin katkera viesti arabialle on lähtenyt mutta valitettavasti siitä ei hyötyä ole luonnollisestikaan ollut.

   Poista
 9. Ei liity nyt tähän aiheeseen mutta tietääkö joku onko pikku myy kasari ja mammakattila poistuneet kokonaan? Siitä ei ole kauaa kun olen nähnyt kaupoissa mutta nyt kun viime viikolla etsin niin ei mistään löytynyt. Ei netistä eikä kivijaloista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm ja hackmanin sivutkin päivitetty valikoimamuutosten osalta vain 31.12.2013 asti.....

   Poista
 10. Minuakin harmittaa tuo rillimuki. Olisin minäkin sen halunnut mutta täällä pikkukylässä ei ole, ja niin harvoin pääsee isompiin kauppoihin ettei mitään toivoa olla paikalla juuri silloin kun uusi mukikuorma tulee. Onneksi muki on kaunis ilman rillejäkin. Samoin kyllä näkyi hyllynreunassa noita lappuja että rillimukeja ei ole/tule...kumma juttu jos niitä pitäisi tulla samassa kuormassa ei-rillillisten kanssa. Olisi pitänyt nuo juhlamukit pakata niin, ettei niistä päällepäin näy (eikä voi avata ja kurkkia) onko rillejä vai ei. Eivät sitten olisi hamstraajat saaneet vietyä kaikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin nopeat ovat syöneet tosiaan hitaat mutta fakta on että ihan tavantallaajiakin mukeja on itselleen saanut ostettua. Ja netissäkin kohtuuhintaan ystävällisesti niitä myyty.

   Poista
 11. melkein 11kk ja eilen löysin rillimukin kaupasta. Siinä oli isännällä ja teinillä hauskaa kun äiti sekosi. TÄH tääl on rillit :)

  VastaaPoista
 12. Eikös tästäkin ole tulossa erikoismuki?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä mukista on vain ja ainoastaan yksi versio! Vaikka netissä "huijauskuvia" mörön kuvalla varustelluista mukeista onkin liikkunut.

   Poista
 13. Jossakin näin kuvan kahdesta muumitalo mukista jossa toisessa oli Pikku-Myy kuistin katolla ja toisessa ei. Ei tullut niin tarkkaan katsottua oliko toinen muki eripuolelta kuvattu. Toivotaan ettei sama ryysis ala kuin rillien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku Myy puhaltelee saippuakuplia kuistin vieressä ja mymmeli kurkkaa takapuolen kuistin yläpuoleisesta ikkunasta.

   Poista
 14. Mulla loppui keräily muumimukeihin kun luki että made in Thailand

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olethan lukenut postaukseni thaimaa-valmistuksesta?

   Poista
 15. Iittala myi 6:n kappaleen eriä tästä Toven juhlamukista. Siinä "taattiin" että yksi on rillimuki. Eli aikamoista pakkomyyntiä, mikäli aikoi rillimukin saada, oli pakko ostaa 176 e edestä samaa mukia,sillä kaupan hyllyillä niitä ei ole ollut. Maku meni mutta tämä uuden aioin hankkia kokoelmaani, koska se on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ostin rillimukeja erikseen ja myös yhden sixpackin. Lahjaksi on hyvin kelvannut rillittömät! Ei mennyt rahat yhtään hukkaan.

   Poista
 16. Mitkä ihmeen rillimukit? Hain äsken muumitalo mukin, ehkei ihan keräilijäksi tässä ruveta, mutta tietysti harvinaisuudet kiinnostaa..

  VastaaPoista
 17. Onko muumitalo-muumimuki poistunut myymälöistä kun haluaisin ostaa sellaisen. Kävin Sokoksessa ja Stockmannilla eikä sielllä ollut. Anttiloistakin loppu :(

  VastaaPoista