keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Marimekko, osa 2 / Marimekko, part two

Jatketaan nyt osalla kaksi Marimekko -hulluuteni kanssa. Edellisestä postauksesta onkin jo tovi aikaa, olen ollut ihan mega kiireinen viimeiset viikot. Hyvä että kotona on kerennyt käymään. No mutta täällä sitä taas ollaan ja nyt ihmetellään miten Marimekko näkyykään meillä kotona.  Osa yksi luettavissa täällä.

Koti


Vanhassa kodissani minulla oli työ/vierashuoneen seinällä Kivi-kankaasta pingotettu iso taulu. Nyt taulu taitaa olla kummitätini varastossa. Kun asiaa miettii, siihen voisi jopa jonkun ruskeasävyisen kankaan kyllä melkein etsiä ja laittaa meidän (ainoalle) tyhjälle seinälle makkariin! Hmm. Alet loppui jo, mutta aiemmin tässä kuussa tulleessa kanta-asiakkaan kirjeessä onnekseni ja yllätyksekseni kerrottiin, että helmikuun Marikylä-etuna on kankaat -15%! Sattuipas!

Verhojakaan Marimekon kankaista ei ole meillä kotona. Olen halunnut rauhoittaa tekstiilit ruskean eri sävyihin ja verhoina meillä pellavakankaiset tällä hetkellä ikkuinoissa komeileekin. Koska kankaisiin ei meillä ole ollut tarvetta, en oikein nyt ole lainkaan perillä Marimekon kangasvalikoimista. Nyt joulun jälkeen tein poikkeuksen, kun alesta ostin pari ruskeaa Muija-tyynylinaa sohvalle (tai vaikka sängyllekin). Kiva sävy oli, mutta verhoina Muija olisi liian raskas. Olen kai liian tottunut jo ohueen pellavaan.

Sanna Annukan mustaa Kanteleen kutsu -kangasta minulta jonkin verran käyttämättömänä kotoa löytyy, sitä olen ajatellut kehystää neliönmalliseen Ikean Ribba-kehykseen, joka sekin jo vuosia kaapissa on ollut.

Kuten aiemmin on ehkä täällä blogissa jo tullut selväksi, minä olen keittiöpyyhehamsteri, joten ne sentään on minulla aika hyvin mielessä mitä kivaa on milloinkin tarjolla! Marimekko tuo väriä siis tällä tavoin keittiöömme! Taisi muuten olla Sanna Annukan keittiöpyyhkeet ihka ensimmäisiä Sanna Annukan juttuja meillä kotona Pauligin kahvipurkin lisäksi!Täytyy kyllä nyt myöntää, että Sanna Annukan tullessa kuvioihin, Marimekko nosti päätään isosti minun elämässäni. On astioita, on keittiöpyyhkeitä, on kangasta, on saunasettiä (vaikka ei saunaa), on tiskirättiä jne jne jne. Yksi mitä ei kuitenkaan meillä ole on peltipurkki! Tätä en jostain ihme syystä ole ostanut! Muistan pyöritelleeni kädessä, mutta värin takia jätin ostamatta, oi miksi? Miten hölmö voi olla?

Siispä... Ostan mielelläni, jos sinulla tällainen ylimääräisenä pyörii!
Kuva / Photo
Palatakseni vielä keittiötekstiileihin, raidallisia patalappuja on erisävyisinä ollut meillä aikojen saatossa useita, luonnollisesti aina alesta hamstrattuina. Nyt vihreäsävyiset nököttävät seinällä ja odottavat kokkeja. Essukin minulla samaa sävyä on, terkkuja vain lukiokaverilleni J:lle jolta ylioppilaslahjaksi essun aikoinaan sain!

Marimekon trikoolakanat on tuore ostos nyt joulun jälkeisistä aleista. Aiemmin ostin jo keltaiset tyynyliinat testattavaksi ja nyt Sokokselta äiti oli löytänyt lakanasetit -40 % alennuksella!! Jesh! En epäröinyt, vaan pyysin äitin ne meille puolestani heti ostamaan, ettei joku muu ehdi vain ensin. Keltaiset ja vaaleanvihreät. Ihanan raikasta! Viikonloppuna pesin ja vaihdoin ne ensimmäistä kertaa käyttöön. Paljon hehkutusta ovat lakanat saaneet monissa blogeissa ja minä jatkan samaa linjaa myös. Ne ovat IHANAT! Pehmeät ja niiiiiin mukavat. Kyllä nukutti hyvin!

Nyt muuten kun lakanoista kerta puhutaan, täytyy sanoa, että meidän mustavalkoiset Kivi-lakanat on aivan järkyttävän näköiset! Niihin tarttuu kaikki ja on jo ennen ensimmäistä yötä ihan pölyisen ja ällöttävän näköiset! Niitä ei paljoa tule siis käytettyä. En tiedä onko vika juuri siinä, että mustassa kaikki näkyy niin hyvin vai siinä, että materiaali on jotenkin huonoa?

No sitten vielä plaaplaa tylsä osuus, pyyhkeitä meillä on joo myös Marimekolta. Ei meillä muita melkein olekaan. Minä tykkään vaikka monet laatua kehnoksi sanovatkin. Raidat ovat juuri niin piristäviä kuin vaan voi toivoa!

Hmm. Tässä taisi tulla nyt yliannostus Marimekkoa kun kaiken yhteen putkeen hölötin. Mutta Marimekko merkitsee mulle siis paljon. Väriä ja piristystä elämään!

--

I looooove Marimekko´s kitchen towels as you can see! So colorful and lovely! What I´m still missing is that Kanteleen Kutsu tin. If you have one, I´m willing to buy!10 kommenttia:

 1. Onko sinulla Annukan jouluinen iso pyöreä peltipurkki, Taikamyllyä ? Siinä myytiin aikoinaan piparkakkumuotteja, nekin Annukan hahmoja.
  Jos kiinnostaa tuo purkki, ota yhteyttä, voin sen myydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mulla ei oo tollasta purtkkia, mutta mä ehkä tiedän sen! Laitoin sulle viestiä!

   Poista
 2. Se on kyllä kumma miten nuo Marimekon keittiöpyyhkeet aina löytää tiensä meillekin, vaikka ei sitä tarpeella voi enää mitenkään perustella..:D Toivottavasti niistä trikoolakanoista tulisi pian tuplaleveitä malleja, toivetta on kyllä laitettu jo Marimekolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei oo tarvetta ei! :D toivotaan et tuplat tulis sulle, itse en tarvitse mutta on niiiiiiin ihanat nukkua että!

   Poista
 3. Mulla myös hamstrauksessa nuo Sanna Annukan keittiöpyyhkeet, muutama puuttuu vielä. Minulta löytyisi myös yksi ylimääräinen peltipurkki josta vin luopua :) Ota yhteyttä jos kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Laitatko mulle vaikka spostia kun en löydä sinun yhteystietojasi! Kiinnostaa kyllä tuo purkki! :)

   Poista
 4. Laitoin sinulle sähköpostia :) T. Samira

  VastaaPoista
 5. Katso meille mitä olet ostanut!!!

  VastaaPoista
 6. Anteeksi.
  Näytä meille mitä olet ostanut!!!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vielä kerran, ihana teema!!!
  http://mari_mekko.livejournal.com/

  VastaaPoista