sunnuntai 14. elokuuta 2011

Muumiunelmia / Moomin dreams

Eilen vihdoin toteutui pitkäaikainen haaveeni! Sain omakseni ehkä viimeisen "järkevän hintaisen", vanhan, jo tuotannosta poistuneen Arabian muumimukin! Ehkä juuri ja juuri saatan raaskia ostaa vielä Joulutervehdys -mukin vuodelta -97, mutta sitäkin täytyy harkita. Minulla ei ole varaa maksaa yhdestä mukista 150€-1900€ (!), joten sarjakuvamukit, Muumipeikko unelmoi (2005 kpl erä) ja numeroitu Fazer muumimuki (yht 400kpl) jäänevät vain unelmakseni. Ellen sitten joskus ole todella rikas tai löydä kyseisiä mukeja huomattavisti edullisemmin nykyisiin kirppis/huuto.net -hintoihin verrattuna. Nyt minulla on Teema -mallisista muumimukeista 37/51.Vanhat mukit ovat ehdottomia suosikkejani, niistä löytää joka kerta jonkun uuden yksityiskohdan. Talvisesonkimukit ovat myös tunnelmiltaan ihanempia kuin tylsähköt "tavalliset" yhden hahmon mukit tai raidalliset kesämukit.

Vanhoja mukeja: Piirrustus, "Keltainen Mamma", "Punainen Mamma", Rauha, Toimisto, Pullopostia

Lisää vanhuksia: Maalaavat muumit, Ongella, "Keltainen Myy"

Talvimukit: Lumilyhty 2007, Talvinuotio 2008, Hiihtokilpailu 2010, Jouluyllätys 2009, Talviyö 1006

Kesämukit: Uimahyppy 2006, Rantaelämää 2008, Delfiinisukellus 2007, Siesta 2009, Ruusutarha 2010, Saippuakuplia 2011

Arvokkaimmat mukini ovat Millenium -muki ja Joulumuki 2004-2005. Ovathan ne myös yhdet hienoimmista!Oma suosikkini muumihahmoista lienee Nipsu. Myös ruskea Nipsu -muki on siis kovassa käytössä. Vihreän Pikku Myy liukumäessä -mukin tuotanto on lopetettu vuonna 2007, mutta se tuli ilokseni nyt uudestaan myyntiin Citymarketteihin Citymarketin juhlavuoden kunniaksi. Onneksi en ollut kerennyt ostaa vanhan tuotannon mukia huomattavasti kalliimmalla huuto.netistä. Uusi muki kelpaa vallan hyvin.

Pikku Myy liukumäessä, Perhe, ruskea Nipsu, Iltapurjehdus

Muumit 65v juhlamuki

Minua odottelee kaupoissa useat uudemmat, vielä myynnissä olevat mukit. Niitä ostan hiljakseen tarjouksesta, viimeistään sitten kun nään, että ne ovat poistumassa tuotannosta. Seuraavaksi haluan ehdottomasti nappikeräilijä Hosulin! Olenhan itsekin eräänlainen keräilijä.

Monet kaverini pitävät minua täysin hulluna kun maksan yli 100€ yhdestä mukista. Onhan se hullua! Mutta säästän sitten monesta muusta paheesta. Ei kukaan läheiseni tai ystäväni ymmärrä mukikeräilyäni vaikka Muumeista tykkäisivätkin. Onneksi on Facebookin Muumimuki-keräilijöiden yhteisö jossa saan roppakaupalla vertaistukea.  Siellä myös kerrotaan kaikkien mahdollisten kauppojen ja kirppiksien parhaimmat tarjoukset ja valikoimat ja siellä myös me muumihullut ostamme, myymme ja vaihdamme keräilemiämme mukeja.

Kuten voi helposti huomata, tästä aiemmin esittelemästäni talvella otetusta kuvasta puuttuvat jo monta kevään ja kesän aikana kaappiimme tupsahtanutta mukia. Mukit ovat kaikki käytössä, vaikkakin usein tulee niitä eturivin tavallisia mukeja suosittua. On kuitenkin ihanaa saada valita juuri tietty muki tiettyyn fiilikseen. Varsinkin jos on huono päivä, on tärkeää löytää kaapista juuri sillä hetkellä se oikealla tavalla piristävä muki!

--

My new hobby: collecting Moomin mugs! Now I got almost all mugs that are not produced anymore. Those that I can afford. Mug called "Joulutervehdys" I might still buy someday but mug specially produced for Fazer cafe (only 400 pieces) is way over my ability to pay for a mug.  If I win in lottery then I can buy a mug that costs 1900€. Also mug called "Muumipeikko unelmoi" is quite expensive for me right now. In year 2005 Arabia produced only 2005 pieces this mug.


Mugs that are still sold in stores I buy one buy one. Not having so much hurry for having those. We just don´t have enough space in our kitchen to store all our tableware. 


It is great feeling in the morning when you can choose coffee cup from 37 different Moomin mugs. What ever suits your feeling right then! When you are sad it is so important to get mug that cheers you up. This is one of the secrets why I love Moomin mugs. 

Follow MOOMINdreams on Twitter!4 kommenttia:

 1. Ohhooh, kyllä on hulppea kokoelma!
  Itse aloi joskus 3vuotta sitten vahingossa kerätä. Aluksia vain niitä näitä mukeja, mitkä joten kuten silmää miellytti, sitten pitikin saada alkaa ostaa kaikkia. Noh..tuota.. noita vanhempia ei ole, en raaski todellakaan pistää +100€ mukiin :O
  Ne jäävät vain haaveeksi ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kyllähän se päätä huimaa miettiä kuinka nopsaa minäkin mukit olen kasaan haalinut.

  Onhan niitä onnekaita, jotka kirppiksiltä huomattavan edullisia mukilöytöjä tekevät! Itse olen kärsimätön ja olen käyttänyt paljon huuto.netiä. Mutta kyllä sieltäkin löytöjä voi tehdä! :) Jatketaan unelmointia ja keräilyä!

  VastaaPoista
 3. Hieno kokoelma näitä ihanuuksia. Itsellänikin on kaksi hyllyllistä uudempia (ei edes noita sun vanhempia) joistakin on tuplat, että raaskii käyttää. Lähes joka aamu muumista tulee kahvit vedettyä, varsinkin kun edelleen metsästän täydellistä kahvikuppia itselleni (tarkat kriteerit, ei muumimallinen ollenkaan).

  VastaaPoista
 4. Mullakin tuplat hienoimmista kausimukeista ja Iltapurjehduksesta. Ihan kaupasta ostettuna. Jos vaikka joskus käy vahinko ja menee käytössä oleva rikki. :) Pitää ennakoida ettei tule sitten vielä entistä kalliimmaksi tämä harrastus. :)

  VastaaPoista